Uw hond heeft een middel tot lang stokhaar vacht.


Een middel en lang stokhaar vacht is een dubbele vacht, dat wil zeggen een wollige ondervacht met daaroverheen een dekvacht van dikkere en stuggere haren. Deze vachten verharen 2x per jaar. Door verandering van temperatuur en het langer licht blijven van de dagen zal de winterwol in het voorjaar loslaten. Grote hoeveelheden wol zullen dan van de huid loslaten zodat er een dunnere zomervacht ontstaat. In het najaar vindt er weer een verhaar periode plaats. Dan laat de zomerwol los en zal er weer een flinke winterwol voor in de plaats komen.
Deze vachten minimaal een keer per week borstelen met een rechte pennenborstel , na kammen met een grove kam. In de ruiperiode borstelen met de kromme pennenborstel en de herder hark.

NAAR DE GEDIPLOMEERDE HONDENTRIMMER.
Minimaal 2x per jaar kan uw hond sneller en voor u en uw hond prettiger, door zijn verhaar periode heen geholpen worden door de gediplomeerde hondentrimmer. Maar ook voor een tussendoor behandeling zoals wassen, ontklitten, nagels en oren verzorgen kunt u bij de gediplomeerde hondentrimmer terecht.