Uw hond heeft een vacht met langhaar en weinig onderwol.Een langhaar vacht met weinig onder wol heeft een klein laagje onderwol met daarover heen een langere tot half langere dekvacht. Van nature liggen deze vachten op het lichaam glad aan en heeft de hond lange haren aan achterzijde benen , buik, borst en oren. Deze vachten verharen periodiek een beetje, af en toe wat wol, en dan weer wat dekhaar.
Deze vachten vergen zeer regelmatig, minimaal 1 x per week onderhoud. Borstelen met de rechte en/of de kromme pennenborstel en nakammen met een grof getande kam.

NAAR DE GEDIPLOMEERDE HONDENTRIMMER.
Minimaal 4 tot 6x per jaar naar de trimsalon, waar de onderwol die boven de dekvacht uitgroeig zal worden geplukt en de lang behaarde lichaamsdelen zullen worden ontkit, en volgens de rasstandaard in model gebracht worden. Tevens zal de trimmer (indien nodig) de oren reinigen, de nagels knippen en de anaalzakjes en het gebit checken.
Let op! Heeft uw hond dit type vacht, wees dan voorzichtig met castratie (verwijderen eierstokken teef verwijderen testikels reu) Door de verandering van hormonen, zal de onderwol zich aanzienlijk vermeerderen. Dit heeft tot gevolg dat het vachtonderhoud veel meer werk en tijd zal kosten. Ook het trimmen van uw hond zal meer werk worden waardoor de trimmer genoodzaakt is hier een meerprijs voor te berekenen.