Bibliotheek

In de alles-over-hondentrimmen Bibliotheek worden regelmatig nieuwe artikelen geplaatst en bewaard.
door: Ingrid van der Post van Dijk.

Beginnende trimmers zijn voornamelijk bezig met het trimwerk, klanten vergaren en ervaring opbouwen. Neemt de ervaring toe dan wordt er meer aandacht gegeven aan zaken als beter (gebruik van) gereedschap meer conform voor de honden en klantenservice. Hieronder staan wat ‘tips en Weetjes’ die uit ervaring zijn ontstaan.

Geirriteerde voetjes
Je ziet het maar al te vaak, dat honden aan hun voetjes likken, bij witte hondjes kleuren de haren oranjerood. Brandnetels kunnen de oorzaak zijn, maar ook van allerlei troep waar ze doorheen lopen, denk ook aan het gif dat gemeentes ieder jaar op de openbare weg spuiten. Wat goed helpt is om de voetjes ong. 3 minuten in een lauwwarm badje van betadineshampoo te zetten. Afdrogen en klaar.Wat te doen met geirriteerde ooghoekjes.
De plekjes natmaken en schoonsoppen met een milde shampoo, breng een beetje vetramil aan. Daarna evt. ultradun laagje vaseline voor bescherming.

Een lekker geurtje op de vacht…
In plaats van eindeloos en lang ontklitten, kan je een uitwolhond in bad doen, droogblazen, in de olie zetten en een week later terug laten komen. Dit bespaart ellende voor de hond, geld voor het baasje, en last but not least minder belastend voor onze gewrichten! Na deze behandeling vliegt het haar er namelijk uit! Ook toe te passen bij plukvachten. Laat de klant de hond thuis wassen. Ongeveer 4 weken voor de plukbeurt de hond in bad zetten zorgt voor het versneld loslaten van de oude vacht.

Ach, die bejaarde hondjes, ze hebben het zwaar op de trimtafel.
Zijn het plukkertjes? Vraag je dan af of ze nog wel helemaal geplukt moeten worden. Met de jaren wordt ook de huid dunner en dus gevoeliger voor het plukken. Maak er geen drama van.