Trimsalon zoeken.


Als uw hond naar de trimsalon gaat voor zijn vachtbehandeling, moet u er op kunnen vertrouwen dat het trimmen goed en deskundig gebeurt. Ga daarom naar een trimsalon waarvan de trimmer gediplomeerd is. De gediplomeerde trimmer heeft een gedegen opleiding gehad waarin hij of zij naast minimaal 800 uur stage te hebben gelopen, zich ook heeft verdiept in anatomie, voortplanting, voeding, EHBO, lichaamsverzorging, vachtverzorging, gedrag, hygiene en rassenkennis. Heeft men de opleiding afgerond en het examen gehaald, dan mag men zich gediplomeerd trimmer noemen. Een gediplomeerde trimmer zal zijn / haar vak bijhouden door specialisatie cursussen en workshops te volgen. De trimmers die op onze zoekmachine staan, zijn allemaal gediplomeerd. Ook al trimt de trimmer naar de rasstandaard van uw hond. Toch kan het zijn dat u het werk van de ene salon mooier vindt dan van de andere. Dat kan, smaken verschillen tenslotte. Als u een goede gediplomeerde trimmer zoekt, kijk dan ook om u heen en als u een hond ziet waarvan het trimwerk u aanspreekt, vraag dan, door wie deze hond getrimd is.

Trimsalon zoeken
Waar moet u aan denken voor u uw hond naar de trimsalon brengt. En wat gebeurt er in de trimsalon. (video binnenkort online)

Hoe onderhoud ik de vacht.


De vacht van uw hond beschermt hem voor (schadelijke) invloeden van buitenaf. Denk aan kou en warmte, door de luchtlagen tussen de haren regelt o.a. de vacht de temperatuur van uw hond. Maar ook zal een gezonde vacht er voor zorgen dat uw hond tijdens een regenbui niet nat wordt tot op zijn huid. Een goede gezonde vacht houdt een hond door een goede vachtverzorging. Dat begint bij u de eigenaar, hierbij geholpen door de gediplomeerde hondentrimmer. De vacht van uw hond is de spiegel van zijn gezondheid. Een hond die niet gezond is, zal geen mooie glanzende vacht hebben. Maar andersom kan ook. Een gezonde hond waarvan de vacht niet goed verzorgd wordt kan ernstig (gezondheid) problemen oplopen. B.v. een hond met een lange vacht die erg in de klit zit kan zijn temperatuur niet meer goed regelen doordat er geen lucht meer door de haren circuleert. Gevolg bij warm weer: oververhitting. Maar ook zal deze hond pijn hebben bij iedere beweging doordat de vacht aan alle kanten aan de huid trekt. Kaal scheren dan maar? Ook dat kan problemen geven. Een te korte vacht, want de trimmer zal onder de klitten door moeten scheren, ventileert ook niet en de zon zal genadeloos op de huid van uw hond schijnen. Een hond met een ruwhaar vacht die geschoren wordt in plaats van de dode haren uit de vacht te plukken wordt hier ook niet blij van. De vachtstructuur gaat snel veranderen. De vacht wordt in plaats van ruw, zacht, gaat daardoor meer klitten, en vocht zal sneller tot op de huid doordringen. Ook de kleur van de vachr zal vaal worden. Verder kan een geschoren of geknipte ruwhaar vacht ernstige jeuk klachten geven. Een paar redenen waarom u de vacht van uw hond goed moet verzorgen. Bedenk dat alle hondenrassen gefokt zijn door de mens, zodanig dat de honden zelf hun vacht niet kunnen verzorgen maar u, zijn baas, daar verantwoordelijk voor bent.

Rassen en vachttypes
Op deze website krijgt u alle informatie over wat voor type vacht uw hond heeft en hoe deze verzorgd moet worden, met welke materialen en nog veel meer. Om te weten hoe u de vacht van uw hond moet verzorgen, zult u eerst moeten weten wat voor type vacht uw hond heeft. Het type vacht van uw hond verteld u ook wat voor verhaar ritme deze vacht heeft. Wij gaan hieruit van een gezonde hond. Ziekte, loopsheid, narcose, stress en voeding kunnen het verhaar ritme van uw hond tijdelijk of langdurig beïnvloeden.