Uw hond heeft een kortstokhaar vacht.

Een kort stokhaar vacht is een dubbele vacht, dat wil zeggen: een wollige ondervacht met daaroverheen een dekvacht van dikkere en stuggere haren.
Deze vachten verharen 2x per jaar. Door verandering van temperatuur en het langer licht blijven van de dagen zal de winterwol in het voorjaar loslaten. Grote hoeveelheden wol zullen dan van de huid loslaten zodat er een dunnere zomervacht ontstaat. In het najaar vindt er weer een verhaarperiode plaats. Dan laat de zomerwol los en zal er weer een flinke winterwol voor in de plaats komen.
Voor de kortstokhaar vacht, zal u niet veel tijd voor het vachtonderhoud kwijt zijn.
Deze vachten 1 x per week met een harde haren borstel borstelen om vuil/stof en eventueel losse haren uit de vacht te borstelen. Is voldoende.

NAAR DE GEDIPLOMEERDE HONDENTRIMMER.
Minimaal 2 x per jaar kan uw hond sneller, en voor u en uw hond prettiger, door zijn verhaar periode heen geholpen worden door de gediplomeerde hondentrimmer. Maar ook voor een tussendoor behandeling zoals wassen, (indien nodig) nagels knippen en een check van oren en gebit kunt u altijd bij een gediplomeerde hondentrimmer terecht.